Beeld in opdracht | Frank Stoopman

Beeld in opdracht

‘Beweging en evenwicht  zijn een voortdurende leidraad in de expressie van de  bronzen beelden van Frank Stoopman waarin de mens en in het bijzonder  het kind in beweging centraal staat.

 

Met zijn kinderfiguren creëert Frank Stoopman  een wereld die herkenning oproept bij het ‘kind’ in de toeschouwer. In de speelse verschijningen van het kind drukt hij beweging en evenwicht, expressie, emotie en schoonheid uit, waarbij de anatomie krachtig  en feilloos tot uitdrukking komt.  Zoals een fotograaf een moment kan verstillen, legt  Frank Stoopman zijn vormen vast tot levendige verstilling uitgedrukt in brons. Bij de kinderfiguren is verstilde beweging en het zoeken naar uitersten in spanning zijn drijfveer. De bewegingen zijn de ene keer sierlijk, de andere keer krachtig, maar altijd zijn de figuren in balans.

 

De vrouwfiguren zijn uitdagend en trekken de toeschouwer als het ware ‘vanzelf’  in hun wereld.

Ze zijn verstild en ‘willen’ aangeraakt worden; houding en anatomie zijn essentieel.

 

Naast de esthetische kant wil hij ook de schalkse en humoristische kant van het leven in zijn beelden uitdrukken.’

 

Persoonlijk, open en creatief

Al meer dan 30 jaar is beeldhouwer Frank Stoopman actief met het maken van bronzen beelden, in alle soorten en maten. Deze passie is er altijd geweest, eerst als hobby en daarna uitgegroeid tot mijn dagelijkse bezigheid. Zelf ben ik open ingesteld en stroomt creativiteit door mijn aderen. Ik vervaardig als één van de weinige kunstenaars in Nederland vooral spelende kinderen in brons. Ook dans en poëzie zijn een telkens wederkerende onderwerp. Dit is mijn grote passie en kracht! Het maken van bronzen beelden voor binnen en buiten vraagt creativiteit. Mijn persoonlijke en open aanpak spreekt menigeen aan. Ook geef ik workshops aan groepen, waar ik hen achtergronden van het vak laat zien. Dit doe ik vanuit mijn atelier in Rotterdam of op een gevraagde locatie Mijn werk is te bewonderen in:

  • Gallery van Dun te Oisterwijk

  • Hoeve Rijlaarsdam beeldenpark te Nieuwkoop

  • Galerie Axel Pairon te Knokke-Het Zoute

Een mensfiguur van brons voor iedereen

U kunt bij mij een beeld laten vervaardigen in brons, geheel naar eigen wens. Maar er is ook keuze uit bestaande beelden. Hiervoor bent u van harte welkom in mijn atelier of de galeries (zie website). In mijn atelier of bij u thuis kunnen we uitgebreid de keuzes en wensen die u heeft bespreken. 

Dan wordt er een ’schets’ gemaakt in was. zodoende heeft u een goed ‘beeld’ van het eindproduct voor een optimaal resultaat. Als u daar tevreden over bent, ga ik verder met het vervaardigen naar het definitieve beeld. Tussendoor houd ik u precies op de hoogte. Als laatste gaat het beeld naar de gieterij en wordt het in brons gegoten en krijgt het de gewenste kleur.

 

Neemt u vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Verdere info naar :  ‘bekijken’ wat u toegang geeft tot mijn website.

Tel. 06-40206924

Mail. Frank.stoopman@gmail.com

Ingeschreven bij het Centrum Voor Beeldende Kunst Rotterdam

Beeld in opdracht

Cursus Boetseren

Mensfiguur brons

Portret in brons

Relatiegeschenken

Tuinbeelden


​Kinderen in brons


 

Beeld in opdracht Beeld in opdracht Beeld in opdracht