top of page

Mensfiguur Brons | Frank Stoopman

Mensfiguur brons

 

‘Beweging en evenwicht  zijn een voortdurende leidraad in de expressie van de  bronzen beelden van Frank Stoopman waarin de mens en in het bijzonder  het kind in beweging centraal staat.

 

Met zijn kinderfiguren creëert Frank Stoopman  een wereld die herkenning oproept bij het ‘kind’ in de toeschouwer. In de speelse verschijningen van het kind drukt hij beweging en evenwicht, expressie, emotie en schoonheid uit, waarbij de anatomie krachtig  en feilloos tot uitdrukking komt.  Zoals een fotograaf een moment kan verstillen, legt  Frank Stoopman zijn vormen vast tot levendige verstilling uitgedrukt in brons. Bij de kinderfiguren is verstilde beweging en het zoeken naar uitersten in spanning zijn drijfveer. De bewegingen zijn de ene keer sierlijk, de andere keer krachtig, maar altijd zijn de figuren in balans.

 

De vrouwfiguren zijn uitdagend en trekken de toeschouwer als het ware ‘vanzelf’  in hun wereld.

Ze zijn verstild en ‘willen’ aangeraakt worden; houding en anatomie zijn essentieel.

 

Naast de esthetische kant wil hij ook de schalkse en humoristische kant van het leven in zijn beelden uitdrukken.’


 

Een mensfiguur van brons voor iedereen

 

U kunt bij mij een beeld laten vervaardigen in brons, geheel naar eigen wens. Maar er is ook keuze uit bestaande beelden. Hiervoor bent u van harte welkom in mijn atelier of de galeries (zie website). In mijn atelier of bij u thuis kunnen we uitgebreid de keuzes en wensen die u heeft bespreken. 

Dan wordt er een ’schets’ gemaakt in was. zodoende heeft u een goed ‘beeld’ van het eindproduct voor een optimaal resultaat. Als u daar tevreden over bent, ga ik verder met het vervaardigen naar het definitieve beeld. Tussendoor houd ik u precies op de hoogte. Als laatste gaat het beeld naar de gieterij en wordt het in brons gegoten en krijgt het de gewenste kleur.

 

Neemt u vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Verdere info naar :  ‘bekijken’ wat u toegang geeft tot mijn website.

Tel. 06-40206924

Mail. Frank.stoopman@gmail.com

Ingeschreven bij het Centrum Voor Beeldende Kunst Rotterdam

Mensfiguur Brons

Cursus Boetseren

Mensfiguur brons

Portret in brons

Relatiegeschenken

Tuinbeelden


​Kinderen in brons


 

Mensfiguur Brons Mensfiguur Brons Mensfiguur Brons

Gabriëlle.jpg
Aphrodite_edited.jpg
bottom of page